Emotivno obraćanje učenicima i sugrađanima: Glasajmo za promjene i vratimo san o Bosni

Opći izbori u BiH koji će biti održani u nedjelju, 12. oktobra prilika su svim građanima BiH s pravom glasa da biraju novu i nadati se bolju vlast od ove koja posljednje četiri, odnosno 19 poslijeratnih godina neuspješno vodi državu. Nekoliko dana pred izbore, građani s nestrpljenjem očekuju jedini dan kada je sva moć i odluka u njihovim rukama. I, dok neki još nisu odlučili koga zaokružiti na glasačkim listićima, mnogo je onih koji odavno znaju kome neće dati svoj glas.

Nedosanjani snovi

Među njima je i akademski slikar i profesor likovne kulture u Gimanziji u Bihaću Sej Ramić, koji je ovih dana javno putem svog Facebook profila pozvao prijatelje da izađu na izbore i da kako je naveo, ne glasaju za vladajuće stranke.

Veoma emotivno i slikovito obraćanje, ovog među učenicima, ali i sugrađanima omiljenog i uglednog profesora, koji je istakao da nije stranačka ličnost, ali da ne može gledati kako zemlja dalje ide u propast, dobilo je veliku podršku, te izazvalo brojne pozitivne reakcije.

Faksimil Ramićeve Facebook stranice: Pozitivne reakcije i podrška

– Molim vas, molim vas, molim vas, dragi prijatelji da izađete na izbore i nemojte glasati za vladajuće stranke. Sanjao sam zasijane njive žute od žitarica i kukuruza, pašnjake sa nepreglednim brojem krava, ovaca, punionice naše pitke vode koje distribuiraju vodu za cijeli svijet, strance koji se dive našim prirodnim ljepotama i kulturno-historijskim spomenicima, ulice prepune slikara i muzičara, Bosanca koji pije kahvu sa ženom i planira vikend na moru, jer su to zaradili, sretni i zadovoljni- navodi između ostalog Ramić.

Sehare pune zlata

Ko nam je uništio sve ove snove, pita se profesor Ramić i ujedno daje i odgovore.

– Našminkana lica sa plakata vodećih stranaka, korumpirani, lažljivi, licemjerni, željni vlasti, raskoši i obilja, preko leđa naroda. Neki se opet vraćaju u politiku, malo im. Većini su sehare pune zlata, ne znaju gdje su im bankovni računi.Govore o rješavanju korupcije, siromaštvu koje proizvode dvadeset godina.

Oni su propali đaci kojim smo dopustili dvadeset godina da idu na popravni!

Imamo li imalo svijesti i pameti? Koliko ćemo još gledati na plakatima ista korumpirana lica vladajuće klike? Želimo li promjene? Izađimo na izbore i molim vas , glasajmo za promjene. Vratimo san o Bosni – zaključio je profesor Ramić.

Leave A Comment